Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του diana.gr. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με τη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα...

Γυναικείο Εσώρουχο: Τι Πρέπει να Προσέχουμε;

Posted by dianagr 11/09/2020 0 Comment(s)

Είναι σημαντικό να έχουμε στο νου μας ορισμένα σημαντικά πράγματα για το γυναικείο εσώρουχο μας που αφορούν άμεσα την υγεία μας. 

Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τα παρακάτω πράγματα σχετικά με το γυναικείο εσώρουχο:

1. Κάθε πότε αλλάζουμε το εσωρουχο μας;

Κάθε μέρα αναπτύσσονται βακτήρια μεσα σε μια κλειστή περιοχή του σώματός μας, και στο εσώρουχο, καθώς ιδρώνουμε σε φυσιολογικά επίπεδα κάθε ημέρα. Ο ιδρώτας δημιουργεί κνησμό και πιθανούς ερεθισμούς. Οι ειδικοί συνιστούν το εσώρουχο να αλλάζει κάθε ημέρα και αν έχει πολύ ζέστη, όπως το καλοκαίρι, συνιστάται να αλλάζει δύο φορές την ημέρα. 

2. Πως επιλέγουμε το μέγεθος του εσωρούχου;

Συνήθως ο καλύτερος τρόπος είναι να μετρήσουμε τη μέση, τους γοφούς και την απόσταση από τον καβάλο προς τη μέση (εκεί όπου αρχίζει το εσώρουχο). Με βάση τα μεγεθολόγια θα μπορέσετε να βρείτε το μέγεθός σας. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως το εσώρουχο είναι καλύτερα να ειναι λίγο μεγαλύτερο παρά μικρότερο, εάν δεν είμαστε σίγουροι για το μέγεθος σε ακρίβεια. Έτσι ερχόμαστε στο επόμενο ερώτημα.

3. Πόσο σφιχτό είναι το εσώρουχο μας στο πλάϊ και στον καβάλο;

Για την αποφυγή συσσώρευσης βακτηρίων, ιδρώτα, κνησμού και ερεθισμών, προτείνεται το εσώρουχο να είναι σχετικά χαλαρό στον καβάλο, δηλαδή όχι πολύ σφιχτό, αλλά με σωστή εφαρμογή στο πλάϊ (σχετικά σφιχτό). Μεγάλη προσοχή θέλει όμως το εσώρουχο να μην ειναι υπερβολικά χαλαρό στον καβάλο καθώς πρέπει να καλύπτει την ευαίσθητη περιοχή και να την προστατεύει από το να έρθει σε επαφή με το παντελόνι.

4. Επιλέγουμε σλιπ ή στρινγκ;

Σύμφωνα με έρευνες σε δυο γνωστά πανεπιστήμια, γυναίκες που φορούσαν στρινγκ καθημερινά, παρουσίαζαν πολύ συχνά λοιμώξεις στην ευαίσθητη περιοχή. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η 100% αποφυγή του στριγνκ είναι αναγκαία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το να φοράμε στρινγκ για λίγες ώρες κάποιες μέρες την εβδομάδα δεν έχει κακά αποτελέσματα. Η συχνή αλλαγή τους είναι πολύ σημαντική. Οπωσδήποτε όμως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η χρήση του σλιπ θεωρείται πολύ πιο υγιεινή για τυχόν ερεθισμούς, λοιμώξεις και κνησμό. 

5. Από τι υλικό ειναι φτιαγμένο το εσώρουχο μας;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε από τι υλικό είναι το εσώρουχο που θέλουμε να αγοράσουμε. Τα εσώρουχα από ίνες microfiber είναι πολύ καλά για καθημερινή χρήση πολλών ωρών, για γυναίκες με συνεχή κίνηση, καθώς δεν απορροφούν τον ιδρώτα και παραμένουν στεγνά, έτσι αποφεύγονται οι οσμές και οι ερεθισμοί. 

Από την άλλη, τα βαμβακερά εσώρουχα παρέχουν μια πιο φυσική αίσθηση, που όμως απορροφούν τον ιδρώτα. Η δοκιμή και των δύο προτείνεται.  

6. Πρέπει να φοράμε εσώρουχο στον υπνο μας, και αν ναι, τι είδους εσώρουχο;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς εσώρουχα καθώς αφήνουμε την ευαίσθητη περιοχή να αναπνέει για κάποιες ώρες. 

7. Πρέπει το εσώρουχό μας να έχει βαμβακερό καβάλο;

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, τα εσώρουχα από ίνες microfiber προτείνονται άφοβα, αλλά από την άλλη ο βαμβακερός καβάλος είναι άκρως απαραίτητος. 

8. Πως πλένουμε και πως τα σιδερώνουμε το εσώρουχό μας;

Τα εσώρουχα πρέπει να τα πλένουμε είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο σε κρύο ή χλιαρό νερό ώστε να μην καταστρέφονται τα λάστιχα στις άκρες, ο κύριος λόγος για τη σώστή εφαρμογή του εσωρούχου. Δεν πρέπει να τα σιδερώνουμε, καθώς είναι άλλος ένας λόγος που τα λάστιχα αρχίζουν να χαλαρώνουν. 

Οι επιστήμονες επιμένουν στον ήπιο, πλην εντατικό καθαρισμό των εσωρούχων μας, σε χλιαρό νερό και με ήπιους σάπωνες που δεν αφήνουν χημικά κατάλοιπα στο ύφασμα του εσωρούχου. Επιμένουν επίσης στο καλό σιδέρωμα τους, προκειμένου να αποτρέπεται η ανάπτυξη μυκήτων, (διαδικασία που μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον κάδο του πλυντηρίου μέχρι την απλώστρα). Γενικώς, οι περισσότεροι παραλείπουν το σιδέρωμα των εσωρούχων, θεωρώντας ότι δεν χρειάζεται, ακριβώς επειδή το εσώρουχο δεν οφείλει να είναι...ατσαλάκωτο. Οφείλει, όμως, να μην μας θέτει στον παραμικρό κίνδυνο, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Comment