Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του diana.gr. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με τη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα...

Crabyon fiber / Διαβητική κάλτσα

Posted by dianagr 24/08/2018 0 Comment(s)

Νήμα Crabyon (chitosan)

To νήμα Crabyon είναι ένα νέο νήμα που παράγεται από τον συνδυασμό δύο ουσιών, του Σιτοσάν (Chitosan) & της Βισκόζης (Viscose). Το Σιτοσάν είναι ένα φυσικό υλικό που προέρχεται απο την Σιτίνη (Chitin) η οποία εξάγεται από το όστρακο του καβουριού και άλλα θαλάσσια όντα. Η Σιτίνη είναι μία απολύτως ασφαλής φυσική ουσία η οποία έχει πολλές φαρμακευτικές χρήσεις.

Η δομή της Κιτίνης είναι παρόμοια με αυτή της κυτταρίνης (που προέρχεται από το ξύλο) και γι αυτό μπορεί να αναμιχθεί με το βαμβάκι και την βισκόζη (=Crabyon) στην παραγωγή ρούχων.

To νήμα Crabyon έχει σημαντικές αντι-βακτηριακές & αντι-μικροβιακές ιδιότητες, διότι εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Επιπλέον είναι πολύ μαλακό και φιλικό προς το δέρμα, γι αυτό είναι κατάλληλο για προιόντα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και ιδιαίτερα όταν το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, π.χ. λόγω του διαβήτη.

Επειδή το νήμα Crabyon είναι ένας συνδυασμός του Σιτοσάν της Βισκόζης διατηρεί μόνιμα τα χαρακτηριστικά αυτά και δεν επηρεάζεται απο το πλύσιμο και την χρήση.

 

Crabyon fiber

 

 

Leave a Comment