Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του diana.gr. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με τη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα...

Τα φαρδιά ανδρικά εσώρουχα ευνοούν την παραγωγή σπέρματος

Posted by dianagr 27/08/2018 0 Comment(s)

Τα φαρδιά ανδρικά εσώρουχα ευνοούν την παραγωγή σπέρματος

 

Οι άνδρες που φοράνε εσώρουχα "χαλαρά μπόξερ" (ποπλίνα) ή άλλου τύπου λιγότερο εφαρμοστά εσώρουχα, έχουν μεγαλύτερη ποσότητα και ποιότητα σπερματοζωαρίων, σε σχέση με όσους φοράνε στενά εώρουχα, σλιπ ή boxer.

Αυτο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία αξιολόγησε την επίπτωση των εσωρούχων στην ποιότητα του σπέρματος.

Η ποιότητα του σπέρματος συσχετίσθηκε για κάθε άνδρα με το είδος εσωρούχου που συνήθως φοράει. Το συμπέρασμα ήταν - από δείγμα 650 ανδρών - ότι όσοι φορούσαν συστηματικά φαρδιά εσώρουχα, τα οποία δροσίζουν καλύτερα τους όρχεις, είχαν κατά μέσο όρο 25% μεγαλύτερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων & 17% μεγαλύτερο αριθμό σπερματοζωαρίων (ανά εκσπερμάτωση). Επίσης τα σπερματοζωάριά τους είχαν κατά 33% περίπου μεγαλύτερη κινητικότητα. Η κινητικότητα αυτή είναι σημαντικός παράγων για τη δυνατότητα γονιμοποίησης του ωαρίου.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι καλύτερες συνθήκες για την παραγωγή σπέρματος έιναι όταν οι όρχεις έχουν θερμοκρασία 3 έως 4 βαθμούς μικρότερη από την θερμοκρασία (37 βαθμών Κελσίου) του σώματος. Όμως όσο πιο στενό είναι το ανδρικό εσώρουχο, πράγμα που αναγκαστικά σφίγγει τα ανδρικά γεννητικά όργανα κοντά στο σώμα, τόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τους.

Από την άλλη, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, παρά τις διαφορές στην ποσότητα των σπερματοζωαρίων, αυτή παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων και στους άνδρες που φοράνε στενά "σλιπ" ή άλλα εφαρμοστά εσώρουχα,

Leave a Comment