Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του diana.gr. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με τη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα...

Η άσκηση δίνει επιπλέον χρόνια επιπλέον ζωής

Posted by dianagr 28/12/2018 0 Comment(s)

 

Το τέννις δίνει 10 χρόνια επιπλέον ζωής

 

Αν μέχρι τώρα έβλεπες το Wimbleton στην τηλεοραση, καιρος είναι να πιάσεις μια ρακέττα.

Σύμφωνα με έρευνα με τίτλο "Copenhagen City Heart Study", στην οποία συμμετείχαν συνολικά 20.000 άνθρωποι και δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεωρήση της Mayo Clinic (Mayo Clinic Proceedings) από μία διεθνή ομάδα ερευνητών οι οποίοι εστίασαν στη σχέση ανάμεσα στη σωματική άσκηση και τη μακροζωία , η άσκηση δίνει επιπλέον χρόνια ζωής.

Το άθλημα του τέννις είναι το 1ο που χαρίζει επιπλέον (έως10 χρόνια) ζωής.

Οι New York Times έγραψαν ότι «ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια παρακολούθησης της ζωής και της υγείας πολλών ανθρώπων στην Δανία».

Τα κύρια συμπεράσματα είναι:

  • Tα άτομα που έπαιζαν τακτικά τέννις στη ζωή τους, χωρίς να το ξέρουν πρόσθεσαν σχεδόν μία ολόκληρη 10ετία στη συνολική διάρκεια της ζωής τους, υπερβαίνοντας κατά πολύ το αντίστοιχο δεδομένο άλλων αθλημάτων.
  • Αντίστοιχα, το τρέξιμο προσθέτει κατά μέσο όρο 3 χρόνια και η ποδηλασία, λιγότερο από 4 χρόνια ζωής.

Η πιθανή ερμηνία: 

Ολα τα ομαδικά αθλήματα- που απαιτούν από 2 παίκτες και πάνω- συνδυάζουν εξαιρετικά οφέλη για τη σωματκή και την πνευματική υγεία. Όπως επισημάνθηκε, είναι γνωστό από άλλες έρευνες ότι η κοινωνική στήριξη, η ενθάρρυνση του κοινού ή των συμπαικτών συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση του άγχους. Οταν παίζουμε τεννις με ένα ή και τρία άλλα άτομα και με την επικοινωνία μαζί τους, έχουμε και σημαντικά ψυχολογικά δίπλα στα ήδη γνωστά σωματικά.

Επιπλέον, όσοι ασχολούνται με το τέννις γνωρίζουν ότι το τέννις, ειδικά δε το τέννις στα πλαίσια ενός τουρνουά απαιτεί αυτοσυγκέντρωση & ηρεμία, παράγοντες που επίσης μειώνουν το άγχος και φέρνουν πνευματική γαλήνη. 

Τα δύο αμέσως δύο επόμενα αθλήματα που ακολουθούσαν το τέννις στην επίτευξη της μακροζωίας, είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ για τα δικά μας δεδομένα.