Αλόη Βέρα η θαυματουργή

Για τη δυσκοιλιότητα, για το δέρμα, έως και την χοληστερίνη

Η Αλόη Βέρα (aloe vera) είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που αναπτύσσεται σε θερμά κλίματα. Eίναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες, τανίνες, σαπωνίνες, βιταμίνες, γ-λινολενικό οξύ, μέταλλα, στερόλες και αραχιδονικό οξύ.

Περιέχει περισσότερα από 75 ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ενζύμων, αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων, ορισμένα από τα οποία μπορούν να την κάνουν χρήσιμη για τη θεραπεία ασθενειών.

Έχει ενυδατική, αντιφλογιστική και επουλωτική δράση στο δέρμα. Θα τη βρείτε σε πόσιμη μορφή σαν χυμό αλόης, αλλά και σε μορφή τζελ.

Η Αλόη Βέρα διατίθεται ως τζελ που μπορείτε να εφαρμόσετε στο δέρμα σας και ως χυμός ή τζελ που μπορείτε να πιείτε. Το φύλλο περιέχει επίσης ένα κίτρινο υγρό που ονομάζεται latex αλόης.

Αυτή η φυτική θεραπεία περιέχει χημικές ουσίες που μειώνουν το πρήξιμο στο δέρμα, ανακουφίζουν από την ερυθρότητα και την απολέπιση, καταπραΰνουν το κνησμώδες δέρμα και προάγουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν την αλόη βέρα χρήσιμη για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως:

  1. Ακμή
  2. έρπης (έρπης)
  3. Κοψίματα και τσιμπήματα
  4. Μικρά εγκαύματα και ηλιακά εγκαύματα
  5. Ψωρίαση

Αλόη βέρα για την ακμή

Τα σπυράκια σχηματίζονται όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα βακτήρια φράζουν τους θύλακες των τριχών, οι οποίοι στη συνέχεια φλεγμαίνουν και σχηματίζουν μικρά εξογκώματα. Η αλόη βέρα έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην ακμή

Αλόη βέρα για εγκαύματα

Η Αλόη έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ετσι είναι χρήσιμη για την θεραπεία εγκαυμάτων και την πρόληψη μολύνσεων.. Η εφαρμογή ενός στρώματος αλόης βέρα σε μικρά εγκαύματα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί γρηγορότερα και να μειώσει τον κνησμό και τον πόνο.

Το τζελ αλόης βέρα ενυδατώνει ενώ θεραπεύει, κάτι που μπορεί να αποτρέψει την απολέπιση.

Αλόη βέρα και χοληστερόλη

Αυτό το φυτικό εκχύλισμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της ανθυγιεινής χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL) και των τριγλυκεριδίων, ενώ ενισχύει την καλή χοληστερόλη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η Αλόη Βέρα λειτουργεί μειώνοντας την ποσότητα της χοληστερόλης που απορροφά το έντερο.

Αλόη βέρα για δυσκοιλιότητα

Ο χυμός Αλόης Βέρα και το latex αλόης προωθούνται ως θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα. Η αλόη περιέχει ουσίες (πχ βαρβαλοΐνη) που δρουν ως καθαρτικά. Η βαρβαλοΐνη αυξάνει την ποσότητα του νερού στο έντερο, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει την αποβολή των κοπράνων και να βοηθήσει τις χωνευμένες τροφές να κινούνται πιο εύκολα μέσω του εντέρου.

Ο χυμός και το latex της αλόης χρησιμοποιούνταν σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη δυσκοιλιότητα.

Αλόη Βέρα και διαβήτης

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός Αλόης Βέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη και προδιαβήτη. Ουσίες που υπ’αρχουν στην Αλόη Βέρα επισκευάζουν τα κατεστραμμένα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη – την ορμόνη που βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Αλόη Βέρα για καούρα

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) είναι μια επώδυνη κατάσταση όπου το οξύ του στομάχου ταξιδεύει προς τα πάνω στον οισοφάγο και προκαλεί καούρα. Η Αλόη Βέρα μπορεί να βοηθήσει μειώνοντας τη φλεγμονή στον οισοφάγο και μειώνοντας το οξύ του στομάχου. Μια μελέτη έδειξε ότι το σιρόπι αλόης λειτουργούσε εξίσου καλά με φάρμακα παλινδρόμησης όπως η ρανιτιδίνη (Zantac) και η ομεπραζόλη (Prilosec) αλλά με λιγότερες παρενέργειες.