Ενδείξεις για τον Διαβήτη & Η Διαβητική Κάλτσα

Οι κυριώτερες ενδείξεις για την εμφάνιση του διαβήτη

Ο διαβήτης εκδηλωνεται σε 2 μορφές:

Τύπος 1

Επειδη τα συμπτώματα του εμφανίζονται σχετικά γρήγορα, σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες, είναι δυνατόν να διαγνωσθεί συντομα

Τύπος 2

Αναπτύσσεται πολύ πιο αργά ή σε μεταγενέστερη ηλικία.

Τα κυριότερα συμπτώματα για να επισκεφτείτε τον  γιατρό?

ΚΟΠΩΣΗ

Το σώμα μας μετατρέπει την τροφή σε γλυκόζη η οποία δίνει ενέργεια στο σώμα να περάσετε τη μέρα. Για να γίνει αυτό τα κύτταρα  χρειάζονται ινσουλίνη, ο οποία στα άτομα που πάσχουν δεν παράγεται επαρκώς. Εάν παράγεται πολύ λίγη ή καθόλου ινσουλίνη, το σώμα δεν έχει αρκετή γλυκόζη και αυτό δημιουργεί μια αίσθηση πείνας & κούρασης.

Συχνή ούρηση, δίψα, ξηρό στόνα και φαγούρα

Ενας μέσος άνθρωπος  ουρεί  3 με 7 φορές  την ημέρα. Όχι ενας διαβητικός.

Φυσιολογικά τα νεφρά απορροφούν ένα μέρος της γλυκόζης, αλλά το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλό, τα νεφρά δεν μπορούν πλέον να το κάνουν αυτό και για αυτό η συχνότητα της ούρησης αυξάνει. Οσο συχνότερα καποιος οθρεί τόσο περισσότερο διψάει, εάν πινει περισσότερο σαν συνεπεια της δίψας, αυτό γίνεται φαύλος κύκλος, ειδικά το καλοκαίρι.

Οσο κάποιος ουρεί πιο συχνά αυτό μειώνει τα υγρά του σώματος με συνέπεια την ξηροστομία και το ξηρό δέρμα που φέρνει φαγούρα

Θολη οραση

Όσο τα υγρά του σώματος μειώνονται, οι φακοί του ματιού μπορεί να διογκωθούν. Αυτό δημιουργεί θολή όραση, η οποία τελικά, μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση

Συμπτώματα του τύπου 2:

Τα συμπτώματα όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λοιμώξεις από ζυμομύκητες

Στα άτομα  που πάσχουν από διαβήτη μπορούν να εμφανισθούν λοιμώξεις, πιο συχνά μεταξύ των δακτύλων και των ποδιών, κάτω από τα στήθη, και μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι οι ζυμομύκητες που είναι υπεύθυνοι για τις λοιμώξεις τρέφονται με γλυκόζη, ο οποία στα άτομα με διαβήτη ευρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Για το λόγο αυτό η καθαριότητα και ο αερισμός των άκρων καθώς και  οι ειδικές κάλτσες για διαβητικούς είναι απαραίτητες.

Τραύματα & αργή επούλωση

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί δυσχεραίνουν τη ροή του αίματος η οποία είναι απαραίτητη για την επούλωσηκαι να δυσκολέψει το σώμα σας να θεραπεύει πληγές. Αυτό σημαίνει ότι οι τραυματισμοί σταματούν να αιμορραγούν και / ή να θεραπεύονται λιγότερο γρήγορα.

Πόνος ή μούδιασμα στα πέλματα ή τα πόδια
Αυτό είναι επίσης το αποτέλεσμα νευρικής βλάβης

Συμπτώματα του τύπου 1:

Απώλεια βάρους

Όταν το σώμα δεν μπορεί να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια, θα κάψει μάζα και λίπος αντ ‘ αυτού. Αυτό σημαίνει ότι ο πάσχων  θα χάσει βάρος και μυϊκή μάζα.

Ναυτία και έμετος

Όταν το σώμα σας αρχίζει να καίει λίπος αντί για σάκχαρα, θα παράγει «κετόνες». Αυτές οι κετόνες μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε άρρωστοι και τελικά να σας προκαλέσουν να κάνετε εμετό. Προσέξτε! Οι κετόνες μπορούν να συσσωρευτούν σε επικίνδυνα επίπεδα στο αίμα. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως διαβητική κετοξέωση, η οποία είναι απειλητική κατάσταση για τη ζωή

Επικοινωνήστε με το γιατρό

Εάν είστε άνω των 45 ετών και έχετε ένα από τα παραπάνω συνπρώματα, επικοινωνειστε με τον γιατρο.

Να θυμάστε:

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Diana παρέχει ειδικές κάλτσες για διαβητικούς για την καλύτερη κυκλοφορία του άιματος, δεν σφίγγουν το πόδι, έχουν πολύ μαλακό λάστιχο, σε διαφορετικά μεγέθη και μήκη για όλες τις χρήσεις. Οι συγκεκριμένες κάλτσες είναι κατάλληλες και για ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα.

Βρείτε τις ειδικές κάλτσες παρακάτω.